【2020】ドメーヌ・ロン・デパキ シャブリ・グラン・クリュ レ・クロ

ワイン
掲載日 2022年6月
メーカー都合により商品終売、記載情報・パッケージデザイン等、仕様変更がございますのでご了承ください。
商品名 ドメーヌ・ロン・デパキ シャブリ・グラン・クリュ レ・クロ 2020
商品名(英文) Domaine Long-Depaquit Chablis Grand Cru “Les Clos”

ドメーヌ・ロン・デパキ シャブリ・グラン・クリュ レ・クロ 750ml

カテゴリー ワイン/フランス
ブランド アルベール・ビショー
ワイナリー アルベール・ビショー/ドメーヌ・ロン・デパキ
ヴィンテージ 2020
容器 びん
バラ容量 750ml
1箱バラ入数(本) 6本
原産国 フランス
発売日 2022/06/08
希望小売価格(バラ) オープン価格
参考小売価格(消費税別 12,840円
色/味わい 白/辛口
商品情報 『レ・クロ』は、シャブリ最大のグラン・クリュ。ドメーヌ・ロン・デパキでは2区画を所有しており、テロワールの個性が感じとれます。斜面中腹の畑からは、アーモンドやヘーゼルナッツの香りとリッチでふくよかな味わい、高所の畑からは、フレッシュな酸とフローラルな香りがもたらされています。
コード
JANコード 4973480670284
社内コード 425209
ITF 04973480020041
包装コード
87269

ドメーヌ・ロン・デパキ シャブリ・グラン・クリュ レ・クロ 750ml

ワイン詳細
ワイナリー情報 ドメーヌ・ロン・デパキは1791年に設立されたシャブリきっての名門ワイナリー。1972年よりアルベール・ビショー社の傘下となりました。グラン・クリュ(特級畑)全体の約1割に当たる10haの畑を所有し、中でも『ムトンヌ』のワインは高い評価を得ています。
地方 ブルゴーニュ
地区 シャブリ
原産地呼称 A.O.C. シャブリ・グラン・クリュ
テイスティングコメント 淡いイエローの美しい色合い。フローラルな香りに加え、アーモンドやヘーゼルナッツの香りも感じられる。口中はふくよかで、丸みがある印象ながら、フレッシュな酸が味わいをひきしめている。
料理との相性 シーフードや白身の肉、少しスパイシーな料理など/供出温度:11~13度
受賞区分 なし
ワインカテゴリー スティルワイン
土壌・畑情報 キンメリジャンを含む粘土石灰質土壌に、とても固い黄土色の泥岩石
収穫方法 手摘み
醸造方法 65%ステンレスタンク、35%オーク樽(1~5年目の樽)にて発酵
熟成方法 35%オーク樽にて10カ月間発酵後、ステンレスタンクにて6カ月間シュール・リー
コルク(天然・圧搾など)
品種名 使用比率
使用ブドウ品種 シャルドネ 100%

 

画像

       

 

公式オンラインショップサイト

https://drinx.kirin.co.jp/wine/

メルシャンはキリングループなのでキリン直販サイトより購入ができます。

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ドメーヌ・ロン・デパキ シャブリ・グラン・クリュ レ・クロ 750ml

 

WINERY INFORMATION “Les Clos” is in terms of surface area the biggest of the Chablis Grand Cru vineyards. It has a south-east exposure (setting sun). We are privileged to own two vineyards here, with a total of almost 4 acres, which allows us to blend grapes with two very different yet complementary profiles.
The first vineyard is located at mid-slope and benefits from slightly higher temperatures than the second, which is located at the top of the slope, protected from the north winds by the nearby forest. The two plots once again reveal that Burgundy is the kingdom of “terroirs”. The first plot at mid-slope generally provides deeper, richer, fleshier wines whereas the second plot produces wines with greater acidity and tension. It is the blending of the two that lends our “Les Clos” all of its complexity.
TASTING The differences between our two plots can be detected throughout the tasting experience. The nose skilfully combines floral notes from the higher of the two plots with almond and hazelnut notes from the mid-slope vineyard. The palate is full-bodied and structured with pleasing acidity that is not overpowering.
FOOD/WINE PAIRING The well-balanced fullness of “Les Clos” is such that it may be enjoyed with a wide range of dishes. Classically, it can accompany seafood or fine white meats. Its characteristics are an equally good match for slightly spicy dishes.
SERVING AND KEEPING Serve between 11 and 13°C (52°F – 55°F).
This wine may be laid down for approximately 15 years.

 

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